amber-logo

Uhapšeno troje osumnjičenih za otmicu blizanaca zahvaljujući Amber Alertu

U Detroitu, 23-godišnja žena, Shantell Jones, optužena je za otmicu dvonedeljnih blizanaca uz pomoć dvoje drugih ljudi.

Šantel Džouns (23 godine), Davion Čendler (19 godina) i Kurtis Li Slej (18 godina), optuženi su za otmicu dvonedeljnih blizanaca iz hotela u Mičigenu, oko 22:10 časova u nedelju. To se dogodilo kada je majka napustila sobu, saopštilo je tužilaštvo okruga Vejn.

„Teško je zamisliti gori scenario za jednu majku“, izjavila je Kim Vorti, tužilac okruga Vejn. „Ovi optuženi su se uključili u zaveru kako bi prevarili majku ovih jedva dvonedeljnih beba. Navodno su joj obećali neophodnu pomoć kako bi se zbližili sa njom i uzeli joj bebe.“

Svo troje osumničenih suočavaju se sa nekoliko teških optužbi, uključujući dva slučaja otmice i vrbovanje, dva slučaja nezakonitog lišavanja slobode, jedan slučaj zavere za otmicu i tri slučaja krađe u zgradi. Optuženi će biti izvedeni pred sud u 16. okrugu između 15:00 i 15:30 časova u četvrtak.

Prema policijskim izveštajima bebe nisu povređene. Policija je prvobitno saopštila da su dvonedeljni blizanci uzeti od strane dve žene negde posle 22 časa u nedelju iz hotela gde su boravili sa svojom majkom. Rano narednog jutra, izdat je Amber Alert sa fotografijama blizanaca i dve osobe.

Oko 09:30 ujutru u ponedeljak, detroitska policija je saopštila da su blizanci dovedeni u 9. policijsku stanicu u Detroitu. Policija nije otkrila ko ih je doveo, niti gde su proveli noć, navodeći da bi takva informacija mogla ugroziti istragu.

Deca su potom prevezena u lokalnu bolnicu, Amber Alert je kasnije prekinut, a zvaničnici iz sfera pravosuđa, uključujući šefa i privremenog specijalnog agenta FBI-a održali su konferenciju za novinare.

Podnaslovi

Da ne bude kasno.

#uticem #amberalertsrbija​

Izradu ovog veb sajta podržao je američki narod putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta “Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ. Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Fondacije Tijana Jurić i ne predstavlja nužno stavove USAID-a,Vlade SAD-a ili BOŠ-a.

amber-logotipi
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem email adrese [email protected]